Életmódváltás személyre szabva

VALÓDI CÉLKITŰZÉS ÉS MOTIVÁCIÓ AZ ÉLETMÓDVÁLTÁSBAN

„Ültem a tévé előtt, egyenesen a dobozból faltam a jégkrémet, és azt gondoltam, a mennyországban vagyok. De valójában jégkrémet zúdítottam megérzéseim nyakába, amelyek azt mondogatták nekem: Nem azt az életet éled, amit kellene! /Doreen Virtue/

Tudod mit akarsz, de nem tudod hogyan? Többször nekifutottál már, de ugyanott vagy még mindig?

Számos esetben a súlyproblémával küzdők nagy elméleti tudással rendelkeznek arról, hogyan tudnánk javítani életvitelükön táplálkozásuk és mozgásuk megváltoztatásával. Többen bele is kezdenek valamibe, de aztán feladják. Sőt, gyakran találkozom azzal, amikor valaki segítséget kér egy szakembertől, majd tőle várja a megoldást, „csinálj valamit a hasi zsírommal”. A szakember nem képes megváltoztatni senki életét. Erre csak maga, az érintett képes. A szakember irányt mutat, tudása által egyénre szabott eszközt ad és kísér. Végigmenni az úton azonban mindenkinek magának kell.

Tapasztalataim alapján a célkitűzés fázisában van számos elakadás, amit aztán a motiváció csökkenése kísér. (Ha magas volt egyáltalán ez a szint.)

Tegyük fel, hogy a sok helyen leírt módon eltervezed, hogy heti háromszor elmész edzeni és egészséges ételeket kezdesz fogyasztani. Keresel egy dietetikust, egy edzőt, adott esetben még ki is vizsgáltatod magad. Elkezded az életmódváltó programot, majd kisebb-nagyobb akadályokba ütközöl a megvalósítás során. A munkád még mindig stresszes, a gyerekekért el kell menni az oviba, a család nem azt enné, amit te, ahol eddig vásároltál, ott nem lehet megkapni azokat az alapanyagokat, amikre szükséged lenne, hétvégén becsúszik egy szülinapi összejövetel, és ha már megettél egy sütit, aznapra úgyis lőttek a diétának. A testtömeged pedig egyáltalán nem csökken olyan mértékben, ahogy azt szeretnéd.

A táplálkozás, így az életmódváltás is hat életünk egész területére. Nem lehet szétválasztani azt a családtól, a párkapcsolattól vagy a munkahelytől.

Nálad melyek azok a körülmények, amik fenntartják a jelenlegi állapotot?

Ne a fogyásra, az életmódváltásra összepontosíts, hanem az egyensúly, a harmónia megteremtésére és megőrzésére.

Számos kommersz módszer elérhető a mai piacon. Vannak olyanok, aki képesek ezekkel sikert elérni. Ezekről az emberekről hallani többet, hisz ki hirdetné, hogy (ismét) kudarcot vallott.

Ha te is szeretnél végre továbblépni, de nem tudod hogyan, mert a próbálkozásaid eddig nem hoztak tartós sikert, akkor válaszd a személyre szabott fejlődést.

A foglalkozás során:

  • Segítséget kaphatsz a saját, és nem más által generált céljaid tudatosításában, azok elérésében.
  • Felmérheted a valódi motivációs szintedet és megértheted az életmódváltáshoz fűződő attitűdödet.
  • Kialakíthatsz egy új, előremutató szemléletet.
  • Az önismereted és önbizalmad fejlődése által, tetten érheted az önmagadra és másokra irányuló ítélkezésedet, lecserélheted azt egy nyitott, elfogadó magatartásra.
  • Ezáltal tisztábban látod a helyzeted és a kérdéseidre megtalálhatod a saját válaszaidat. A folyamat során együtt dolgozzuk ki a tennivalókat, de te teszed meg a szükséges lépéseket.
Saját életed szakértője te magad vagy.

A beszélgetés, kérdések mentén halad, és a te válaszaidat, megoldásaidat, szükségleteidet követi. Nem tanácsadás. Szemléletemmel és módszereimmel támogatlak a célod eléréséig, de járnod az úton neked kell. Én, mint kísérő leszek veled a folyamatban.

Amennyiben a fenti leírásban magadra ismertél, és szeretnél a saját szükségleteid mentén haladva, megfelelő és elérhető célt kitűzni, megvalósítható akciótervet kidolgozni, mindeközben nagyobb önbizalomra szert tenni, várom megkeresésed.

Amennyiben testsúlycsökkentés az életmódváltásod célja, mindenképpen ajánlott az orvosi~, ill. minimum a dietetikusi~ vagy a szakedzői konzultáció. Emellett más, a célodnak megfelelő szakemberek bevonása. Evészavarral (pl. bulilmia~ és anorexia nervosa) küzdőknek más jellegű segítségre van szükségük a javulásuk érdekében. Ilyen esetben pszichiáter ill. pszichoterapeuta felkeresése ajánlott.

További információ és bejelentkezés itt.